5 идеи, с които да подобриш сутрешната си рутина

5 идеи, с които да подобриш сутрешната си рутина

"Ако спечелиш сутринта, печелиш целия ден!" 
    
Тим Ферис
 

Всяка сутрин се събуждаме и имаме възможността да изживеем деня си пълноценно. Нека се възползваме от този шанс, добавяйки няколко рутини, които да ни накарат да се чувстваме по-енергични и мотивирани да постигнем целите си.

 

 

1.Остави телефона си настрана

Проверявайки телефона си веднага след като се събудим подготвяме мозъка ни да бъде разсеян през деня.

Виждайки или прочитайки нещо негативно веднага след се събудим може да предизвика реакция на стрес и да ни постави на нокти през целия ден. Подобно на това може да попаднем на имейл, на който не сме отговорили и това да ни накара да се чувстваме длъжни да отговорим дори и още да сме в леглото.  В днешно време нотификациите от социалните мрежи, напомнянията и имейлите са безкрайни, затова е хубаво да даваме почивка на организма си от тях.

 

Вместо да си проверяваме телефона ние можем да:

  • Раздвижим тялото си;
  • Прекараме повече време със семейството си;
  • Медитираме;
  • Визуализираме деня си;
  • Изразим благодарност за всичко, което имаме;
  • Спокойно да изпием чаша кафе.

За разлика от проверяването на телефона ни, тези дейности намаляват стреса, помагат ни да сме по-фокусирани и продуктивни.

 

 

 2.Оправи си леглото

Оправянето на леглото е страхотен начин да започнем деня си продуктивно. Извършването на тази задача дава мъничко чувство на гордост, която ни кара да изпълним и още една, и още една и още една задача през деня. Едно малко на пръв поглед действие допринася толкова много за деня ни.

 

А ти оправи ли си леглото?

 

 

 3.Раздвижи тялото си 

 Упражненията сутрин увеличават потока на кръв, отпускат ендорфини и подсилват тялото ни. Те ни подготвят за предстоящия ден като повишават енергийните ни нива, също така подпомагат да сме в отлично здраве.

                       

Мнозина проучвания доказват, че редовните упражнения ни помагат да овладеем симптомите на тревожност и депресия.

 

 

 4.Вземи студен душ

 

Всеки душ под 21° се счита за студен. Къпането със студена вода определено поставя волята ни на тест. Редица проучвания показват, че студените душове могат да бъдат много полезни както за ума, така и за тялото ни. Те повишават бдителността, яснотата,  енергийните нива и ендорфините, които често са наричани хормони на щастието.

 

 

5.Приеми течности

 Най-добрият старт на деня е с шот от лимон и джинджифил, той подсилва имунната ни система, намалява възпалението и събужда сетивата ни.

 

За да подсилиш мотивацията си, разгледай нашата колекция от висококачествени бутилки за вода, създадени да са до теб и да ти напомнят да се хидратираш и наслаждаваш на всеки момент.

 

 

 

 

 

Източници:

https://www.healthline.com/health/cold-shower-benefits

https://www.forbes.com/sites/forbescoachescouncil/2021/04/02/why-you-should-stop-checking-your-phone-in-the-morning-and-what-to-do-instead/?sh=58e44bbb2684

https://www.webmd.com/sleep-disorders/benefits-of-cold-vs-hot-shower

https://zapier.com/blog/daily-routines/#morning-routines

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имай предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.